Una vegada més, assistim a la representació burgesa de la farsa democràtica que utilitzen per disfressar la dictadura del capital.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya no ens cansarem de denunciar les lleis burgeses, començant per l’antidemocràtica Constitució espanyola de 1978 i passant per aquesta Llei electoral que cada cop és més retrògada i restringeix més el dret a la participació democràtica.

I en aquest cas de les eleccions al Parlament de Catalunya, podem veure clarament les contradiccions del poder burgès a l’estat espanyol i a Catalunya.

El poder judicial inhabilita el President de Catalunya, el Govern en funcions improvisa un President i convoca eleccions enmig d’una Pandèmia i sotmeses a la Llei espanyola. Un cop convocades, es decideix ajornar-les, però grups afins al “Gobierno” presenten recursos perquè no sigui així, doncs el Ministre de Sanitat és la seva proposta de candidat per deixar fora de joc el Govern independentista.

I mentrestant, els ERTO continuen vigents, l’atur i les cues per obtenir ajuts econòmics i menjar no paren de créixer, la sanitat segueix caminant cap al col·lapse, l’educació cada cop ofereix menys oportunitats d’igualtat social, els serveis públics en general avancen sense aturador cap al seu desmantellament, els talls energètics estan a l’ordre del dia, els petits comerços no veuen la llum al final del fosc túnel que els ha suposat la Pandèmia i, en general, les condicions laborals i de vida de la classe obrera i sectors populars s’assemblen més als de les generacions de principis o mitjans del segle passat en un retrocés sense retorn.

El PCPC hem decidit enguany presentar-nos sense avals a aquesta farsa en la que, per molt que es canvïi de color i de president, el Govern seguirà gestionant els interessos del gran capital i deixant de banda els de la resta de la població.

En aquesta ocasió, el nostre Partit ha considerat, a diferència d’altres ocasions en què sí hem recollit per molt els avals necessaris, no cedir davant uns requisits que si abans ja eren abusius, avui són un perill afegit per a la salut de la nostra militància i de la ciutadania en general al estar immersos en plena onada de contagis per la pandèmia. No menys important és la qüestió del nostre dret, com a partit legalment constituït, a ser votat per la ciutadania catalana sense haver de presentar cap aval. Un dret més retallat per aquest putrefacte sistema que, vetllant pels interessos d’una minoria parasitària, no cessarà en seguir fent més retallades els nostres drets polítics si no ens plantem i diem prou.

Evidentment, no ens han acceptat les candidatures. Però això no impedirà que difonguem el nostre programa revolucionari i que seguim treballant per fer possible l’organització i unitat necessària per poder-lo aplicar.

Per als i les comunistes la participació en les eleccions burgeses és un front de lluita més. És un espai que aprofitem per donar a conèixer a la classe obrera el nostre projecte polític revolucionari. Sense caure en el cretinisme parlamentari, utilitzarem els ínfims espais que ens brindi aquest sistema caduc parlant ben clar sobre el nostre objectiu: nosaltres no prometem “el canvi”, el nostre Partit pretén organitzar la Revolució.

Perquè només el poble pot donar al poble el que li pertany.

Per això, cridem a treballadors i treballadores, pensionistes, joventut estudiant del poble de Catalunya: per acabar amb aquesta farsa, organitza’t i lluita. Només amb la nostra força, perquè som majoria i tot ho produïm, podrem defensar els nostres drets i reclamar el que és nostre. 

No n’hi ha prou amb canviar de Lleis o de Governs. La independència i la República no són suficients sense derrocar el sistema capitalista i construir-ne un de nou, basat en la justícia social i no en el benefici econòmic,

La barbàrie és una dura realitat. Construir la República Socialista és una necessitat histórica.

Partit Comunista del Poble de Catalunya

uyl_logo40a.png