El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) davant la convocatòria dels sindicats alternatius i de classe per demà dia 3 d ́Octubre i a la que s ́hi ha sumat també la Federació Sindical Mundial (FSM) manifestem:

1) El PCPC s ́adhereix a la VAGA GENERAL convocada per aquests sindicats que denuncien la greu situació que està patint la classe obrera i altres sectors populars i que podem resumir en: Increment de l ́atur, precarització, explotació laboral, desnonaments, destrucció dels serveis públics, retallades socials. Estem davant d ́un augment de la marginació i exclusió social que afecta especialment a les dones, els joves, els immigrants. La Taula per la democràcia (on hi han els sindicats majoritaris, partits polítics, entitats, la petita i mitjana empresa de la PIMEC i CECOT) han fet una crida a una “ aturada de país “ pel mateix dia per la greu situació de repressió policial que es va donar durant el referèndum del 1 d ́Octubre. La Taula per la democràcia en cap moment ha fet cap reivindicació en defensa de la classe obrera.

2) El PCPC denunciem aquesta situació de misèria i exclusió social que es dona per culpa d ́un sistema capitalista que sols provoca guerres i injustícies socials. El capitalisme per seguir mantenint els seus beneficis i sobreviure, necessita augmentar les seves taxes d ́explotació, espoli i repressió. En aquest sentit el PCPC reivindicarem en aquesta jornada de VAGA GENERAL la necessitat de destruir el capitalisme i l ́imperialisme que està posant en risc l ́existència del propi planeta. El PCPC reivindicarà la necessitat del socialisme com a únic sistema que és capaç de garantitzar els drets bàsics i humans de la població.

3) El poble de Catalunya va viure el dia 1 d ́Octubre una de les pàgines més tristes de la seva història al patir la greu repressió de les forces policials de l ́Estat Espanyol. El poble català va entendre el significat real de la famosa frase "A por ellos", amb la que arengaven els feixistes espanyols a una Guàrdia Civil que es dirigia a Catalunya. El poble català va patir amb la seva pròpia carn la repressió ordenada pels hereus del feixisme espanyol que es van aixecar contra la 2a República el 18 de Juliol de 1936. El govern de Mariano Rajoy és el màxim responsable dels prop de 900 ferits -de totes les edats- fruit de les càrregues policials amb cops de porra, bales de goma prohibides. El govern del PP ha donat una imatge patètica que ja ha traspassat les fronteres i que ja queda incorporada junt amb les altres imatges tristes i sagnants de la història d'Espanya. Reprimir i requisar milions de paperetes, urnes i els talls d'internet als col.legis electorals i fer- ho en nom de la Constitució Espanyola i en defensa de la democràcia és simplement vergonyós.

4) El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) sempre hem defensat el dret a l'autodeterminació dels pobles. Davant del referèndum del 1 d ́Octubre vam fer una crida a la participació massiva amb una proposta pel vot nul amb les consignes: Per una República Socialista de caràcter Confederal. Per una República Catalana fora de l'imperialisme (OTAN, Euro i Unió Europa). Recordem que l ́any 1986 el poble català va dir NO A L ́OTAN. Això va ser una decisió sobirana del poble català. Un fet històric que no li agrada recordar a la burgesia catalana. El mateix president Puigdemont que parla molt de democràcia i de pau, ha defensat la idea de fer un exèrcit català de 24 mil membres dins l ́OTAN. Cal recordar que l ́OTAN és l ́exèrcit de la burgesia que ha expoliat i exterminat a milions de persones en nom dels drets humans i la democracia.

5) EL PCPC fem una crida al conjunt de la classe obrera i sectors populars de Catalunya i de l ́Estat a unir totes les forces per derrotar l ́Estat burgès en crisi i les seves polítiques violentes i antidemocràtiques. Cal un ampli front amb consignes que ens uneixin: Derogació de la legislació antiobrera (reformes laborals), Defensa del dret d ́autodeterminació, dimissió del govern feixista del PP, STOP repressió (retirada de les forces policials espanyoles de Catalunya, derogació de la Llei Mordassa). 

PEL TREBALL DIGNE. NO A L ́EXPLOTACIÓ!

AUTODETERMINACIÓ I SOCIALISME!

RAJOY DIMISSIÓ!

CONVOCATÒRIES A BARCELONA: 12 h . Plaça Universitat . 18 H. Jardinets de Gràcia

Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)

uyl_logo40a.png